Fornnordiskt tema nytt för i år. Guden Balder och jätten Loke drabbar samman, Håkan Hellström drar till Klubbland och Hotell Gasten invaderas av spindlar. I morgon lördag 22 april börjar Lisebergssommaren.

När Liseberg öppnar för året lanseras ett nytt temaområde om fornnordiska myter och legender. Berg- och dalbanan Balder från 2003 får sällskap av den gigantiska gungan Loke. Med en höjd på 42 meter pendlar och snurrar Lokes gungaxel in över Balder som en symbolisk bild av kampen mellan den gode Balder och den onde Loke.

‒ Säkerhetsavståndet är noga tajmat för att de ska kunna komma riktigt nära varandra och man ska uppleva känslan av att de nästan krockar, säger Katarina Warnström.

Försenad premiär för Loke
Loke har dock drabbats av försenade materialleveranser och för att var på säkra sidan får den nya attraktionen premiär först om en vecka.

‒ Den är i princip klar men för att kunna erbjuda en hundraprocentig och trygg upplevelse vill vi ge den några dagar till för att blanda annat testköra och utbilda vår personal.

Nästa år kommer temaområdet även få sällskap av berg- och dalbanan Valkyria.

En annan nyhet är den interaktiva utställningen Klubbland om Håkan Hellström där man får en musikalisk åktur genom Håkan Hellströms liv, från pojkrummets OKEJ-tidningar, via klubbspelningar och skivbolagens refuseringsbrev till slutsålda arenor.

Varning för spindlar
Nytt för i år är också att besökarna kan äta mat från världens alla hörn i Mattorget som serverar Thai wok, Tex mex och Kebab.

På Spökhotellet Gasten behöver man kika över axeln en extra gång. Eller upp mot taket. En spindelinvasion har nämligen drabbat hotellet i sommar.

Bland liveartisterna på stora scenen finns bland annat Alice Cooper, Kris Kristofferson, Bad Religion, Emmylou Harris och House of Pain. På måndagar är Lotta Engberg tillbaka med allsång och gästartister.

Lisebergs sommarsäsong inleds den 22 april och pågår till och med den 1 oktober.