Under tre år ska friteatergruppen Die Bühne göra communityteater i Angered. I slutet av maj är det premiär för det allra första projektet: Angels of Angered. Det är en föreställning som bygger på intervjuer med barn om deras rädslor. Tio barn mellan åtta och nio år gestaltar historierna på scen.

– Det är fantastiskt att se hur barnen utvecklas under projektet, deras entusiasm och energi är enorm, säger Birte Niederhaus, konstnärlig ledare och regissör för projektet.

För och med barn

Den fria teatergruppen Die Bühne har startat ett treårig communityteaterprojekt i Angered. Communityteater är teater som tar avstamp i en definierad grupp i samhället.

– Ofta utgår man från en plats, en by eller förort. I vårt fall vänder vi oss till barn och ungdomar i Angered som vi gör teater både för och med. Idén med communityteater bygger på att man lyssnar in vad som är viktigt för människor, säger Birte Niederhaus.

Resultatet en föreställning

Angel of Angered är det allra första projektet. Manusförfattaren Christofer Bocker har intervjuat yngre elever på Vättleskolan kring temat rädsla. Resultatet blev en föreställning som visas på Andra Stället. På scen står tio barn mellan åtta och nio år.

Angels of Angered spelas på Andra Stället i Angered 24–28 maj.