Skulpturer av frukt och grönt. På fredag 17 augusti kan alla barn bygga grönsaksskulpturer och måla med kryddor i Barnkulturårets tält i Trädgårdsföreningen. Förutom konstpedagoger från Konstmuseet finns skolkockar på plats för att ta emot barnens synpunkter på skolmaten.

Ananas, morötter, purjolök och kiwi – massor av färger och former att skapa konstverk av. Fredagen den 17 augusti dukas det upp ett dignande frukt och grönsaksbord för alla konstnärer från 4 års ålder och uppåt. Den som vill kan också vara med och ”måla” ett stort konstverk med doftande kryddor.

Allt sker i Barnkulturårets tält som finns i Trädgårdsföreningen. Matlandethuvudstad Göteborg 2012 ligger bakom aktiviteten, i samarbete med Göteborgs konstmuseum, Barnkulturåret och Stadens skolkockar.
3290.jpg

Skolmaten kopplas till miljön
– Vi ville göra ett roligt inslag för barn under Kulturkalaset. Samtidigt tar vi upp skolmatens koppling till miljön och barnen får möjlighet att berätta för skolkockar vad man tycker om skolmaten, säger Mikael Olow som är representant för den offentliga maten inom Matlandethuvudstad Göteborg 2012.

Skolkockarna är på plats mellan 12 och 18. Byggandet av frukt- och grönsaksskulpturer pågår mellan 12-14 och måla med kryddor sker mellan 16-18.

– Självklart är det tillåtet att smaka på sina konstverk, säger Mikael Olow.