Aktiviteter i hela innerstan.   Träffa superhjältar, dekorera cupcakes, gör din egen badbomb, titta på teater eller gå upp i Domkyrkans torn. Efter två pandemiår satsar Barnens dag extra stort med minst 100 programpunkter på 13 platser i centrala Göteborg lördagen den 14 maj 2022.

Glädje, omtanke och hållbarhet är ledord när Innerstaden Göteborg, i samverkan med bland annat Göteborgs Stad, arrangerar Barnens dag lördagen den 14 maj. Från Trädgårdsföreningen och Esperantoplatsen, via Kronhuskvarteren och Nordstan, till Stenpiren och Skeppsbron. Det är bara några av de 13 platser som Barnens dag bjuder på över 100 aktiviteter av och med nästan lika många aktörer.

Måla Skeppsbron med kritor

En av dem är Älvstranden Utveckling AB som uppmanar barn att sätta färg på Skeppsbron.

− Vi delar ut kritor som man kan måla Skeppsbron med. Det kommer också finnas grävmaskiner och andra stora fordon att titta på och provsitta.

Det säger Melina Garhed, näringsliv- och marknadsansvarig, på Älvstranden Utveckling AB som vill skapa en koppling till byggandet i staden. Hon hoppas på många samtal och frågor om framtidens Skeppsbron, både från besökande barn och deras föräldrar.

”Det är barnen som kommer leva och verka i den nya staden”

− Arbetet med att utveckla Älvstaden kommer att fortsätta många år till och de är barnen som kommer att verka och leva i den nya staden. Vi vill berätta för dem om allt som händer och hur bra det kommer att bli. Det är också ett fint tillfälle att prata om hur man som medborgare kan vara med och påverka utvecklingen i sin stad, till exempel när en detaljplan går ut på samråd.

I årets Barnens dag belyser arrangören Innerstaden Göteborg barnens rättigheter och barnkonventionen tillsammans med UNICEF Sverige.

Se hela programmet för Barnens dag 2022 här!