Klappvänliga djuren tillbaka i april. Halvtaskigt väder = många besökare! Den gamla erfarenheten har återigen visat sig stämma under den gångna säsongen på Barnens Zoo i Slottsskogen. Men på söndag är det sista dagen i tjänst för det här året för det populära utflyktsmålets alla klappvänliga djur.

– Vi har ju inte någon statistik över antalet besökare, men dåligt väder är ju ofta bra för oss, så vi har haft fullt upp med många härliga barn under sommaren, säger Anna Schönström, som är djuransvarig för Slottsskogens djurpark.

Säsongen inleddes lite dramatiskt, då man fick stänga Barnens Zoo i ett par veckor då några får och getter plötsligt drabbades av mystiska muneksem, men när faran blåstes över var det åter full aktivitet både på djuren och barnen.

Som vanligt är det bland annat Gutefår, Dala pälsfår, Jämtlandsget, hängbuksvin, Gotlandskanin, Orusthöna och inte minst Gotlandsruss, Sveriges mest ursprungliga hästras, som har låtit sig älskas i parkens lilla zoo.

Gillar människor
– Alla djuren är noga utvalda efter egenskapen att de fungerar bra med människor och gärna låter sig klappas eller komma nära barn, säger Anna Schönström.

Men säg den lycka som varar för evigt. På söndag 13 september är det alltså sista dagen för den här säsongen som djuren finns tillgängliga för ridning och klappning. Semestern tillbringar de hemma i Slottsskogens djurpark och framåt mitten av april nästa år är det åter dags att möta våren och barnen på zoo.