Sista chansen på söndag. Kossorna Nora och Vippas sommarvistelse i Slottsskogen är snart över, och många av de lamm, killingar och kycklingar som fötts i parken under året, flyttar till nya hem. På söndag eftermiddag 8 september stänger Barnens zoo för säsongen.

Barnens zoo har många trogna besökare som tittar till djuren nästan varje dag – allt i från öppningen i mitten av april till de sista skälvande dagarna i början av september.

Ser tillbaka på en bra säsong
– Många gånger är stammisarna på plats i djurhagarna redan innan vi är här, och någon gång har det hänt också hänt att de slagit larm när något hänt, berättar Anna Nilsson som är djuransvarig på Barnens zoo och kan se tillbaka på en bra säsong

6C18.jpg
– Vi har, precis som vanligt, haft massor av besökare. Eftersom det inte kostar något att komma hit, är vi inte heller särskilt väderberoende. Har man inte lagt ut en massa pengar svider det ju inte så mycket om det skulle regna en del.

När Anna och hennes kollegor på söndag eftermiddag stänger Barnens zoo för säsongen innebär det också ett farväl till de djur som nu flyttar till andra hem.

Kossorna Noa och Vippa kommer säkert tillbaka till våren, men en hel del av de lamm, killingar och kycklingar som fötts i parken under året har sålts till privatpersoner.

Många fina ridturer
– Det är klart att det blir lite tomt när de försvinner, men när jag väl försäkrat mig om att de kommer till bra hem, känns det bara roligt att skicka dem dit, säger Anna Nilsson.

629C.jpg
Sista helgen brukar alltid innebära lite extra rusning till de klappvänliga djuren i Barnens zoo. Ridturerna har varit många under den långa och fina sommaren, och försöket med ett reptilrum föll såväl ut att chanserna är goda att det återkommer till nästa säsong.

– Fast det blir det nog med andra snokar och sandödlor än just de här individerna, säger Anna Nilsson.

Nu gör de parkens fyrfota trotjänare vandringen upp till djurhagarna för att vänta in våren och en ny efterlängtad säsong med alla barn.

Nora och Vippa längtar också. Fast på sitt håll.