Den belgiska dansgruppen Les Ballets C. de la B. inleder på fredagkvällen den sjunde upplagan av Göteborgs Dans- och teaterfestival. Festivalen, som invigs på Operan av utbildnings- och kulturminister Leif Pagrotsky, pågår i åtta dagar på 13 olika scener runt om i Göteborg.

Till årets upplaga av dans- och teaterfestivalen kommer dans- och teaterkompanier från bland annat Mali, Indien, Tyskland, Singapore och Iran. Först ut är belgiska Les Ballets C. de la B. med föreställningen ”vsprs” på Göteborgsoperan.

Presenterar samtida scenkonst

Förutom dans- och teaterföreställningar blir det också workshops, seminarier och samtal under vinjetten ”Göteborg Open Lab”.

Göteborgs Dans- och teaterfestival anordnas vartannat år av Göteborgs Stad Kultur och ska presentera samtida scenkonst från hela världen och inspirera konstutövare och publik till utveckling genom möten och idéutbyte.

Till 2004 års festival såldes cirka 11.000 biljetter. Arrangörerna räknar med att sälja ungefär lika många den här gången.

67C4_2.jpg
Inspirationen till koreografin i ”vsprs” har Alain Platel fått bland annat från gamla filmer från mentalsjukhus och filmer som visar människor i transtillstånd. Foto: Christ van der Burght

Fotnot:
För mer information om biljetter och program se länken nedan.