”En spjutspets i Sveriges jazzliv.” Jazzklubben Bellevue Jazz får stadsdelsförvaltningen Östra Göteborgs kulturpris 2014. ”Bellevue jazz har i sin strävan efter att etablera sig i området fått ett rykte om sig att vara en spjutspets i Sveriges jazzliv”, säger Bibbi Andrén, chef för kulturenheten i Östra Göteborg.

Våren 2011 startade sångaren Alexander Lövmark tillsammans med några vänner jazzklubben i en källarlokal under en restaurang vid Bellevue. Känslan på klubben, som numera återfinns på restaurang Sorento i Gamlestaden, har beskrivits som en lyckad hemmafest, med pretentiös stämning kombinerat med livemusik av bästa sort.

– Med högsta kvalitet på musiken i kombination med avslappnad atmosfär har Bellevue Jazz lyckats skapa en mötesplats som lockar människor av alla de slag och åldrar, fortsätter Bibbi Andrén.

Tar emot priset på Kulturkalaset i augusti
”Bellevue Jazz är en spännande scen som sätter stadsdelen på kartan. Som utmanar och skapar förväntningar. En mötesplats för Sveriges jazzliv där en ny Monica Zetterlund eller Esbjörn Svensson kan födas” skriver en enig jury i sin motivering.

Priset på 30 000 kronor delas ut den 15 augusti, vid en ceremoni på Kungstorget under Kulturkalaset.