300 nomineringar till första galan. Hallå där! Talar Kirkor, utvecklingsledare på kommunägda Familjebostäder, som tillsammans med fastighetsbolaget Balder lördag den 21 december anordnar den allra första Bergsjögalan för att uppmärksamma några av alla engagerade organisationer, företag och privatpersoner som är verksamma i stadsdelen.

Så vad är Bergsjögalan?
– Bergsjögalan är ett sätt att uppmärksamma och lyfta alla goda krafter i området. Det finns så många fantastiska personer som arbetar och engagerar sig här. Det vill vi fira med en gala., vilket vi gör på lördag. Det var Balder som kom på idén och vi hakade på direkt.

Hur har ni valt ut de nominerade?
– Under september till november fick folket nominera vem de ville och sedan har vi i arrangörsgruppen valt ut tre eller fyra nominerade i varje kategori utifrån vilka motiveringar folk har lämnat. Därefter har en fristående jury valt ut vinnarna, som fortfarande är hemliga. De avslöjas först på själva galan, som blir ett festligt tillfälle att hylla alla nominerade.

Hur många nomineringar har ni fått in?
– Cirka 300, vilket är väldigt roligt. Vi har fått väldigt god respons när vi har varit runt och pratat med folk och vi har också erbjudit den som inte har internet eller en dator hemma att rösta via oss, så att alla som vill har kunnat vara med.

Vad består vinsten av?
– Ett diplom och blommor som ett kvitto på vilket gott arbete de gör. Och så 2 000 kronor att göra något roligt för.

Vilka kommer på galan?
– Alla är välkomna och det är gratis inträde. För oss är det viktigt att våra nominerade får stå i centrum så även om det också blir musik, dans och poesi så är vår största artist hemlig. Det viktigaste är att lyfta fram de nominerades insatser, vilket artisten också tyckte var en jättebra idé.

Blir det en fortsättning nästa år?
– Det är planen och det tror vi verkligen, men det beror förstås hur många som kommer på galan på lördag. Men jag vet redan många som ska komma, så utgångspunkten är att det blir en permanent gala. Vår förhoppning är att Bergsjögalan i längden ska locka ännu fler att engagera sig i stadsdelen, för att de vill vara med här.