Efterfrågan på Kulturnattas tryckta program har varit så stor att till och med överupplagan tagit slut. Nu tyder allt på att besöksrekordet slås när den femtonde upplagan presenteras med fler programpunkter än någon gång tidigare.

– Den som vill hålla sig uppdaterad gör klokt i att titta in på vår hemsida: kulturnatta.goteborg.se, säger Åsa Nohlström som är programsamordnare för evenemanget.

Programmet fortsätter växa

Via hemsidan kan man få en överblick om såväl det ordinarie programmet som de tillägg och förändringar som gör att Kulturnatta växer sig allt större ända fram till fredag kväll.

– Bland sena nyheter finns Fikastråket med kammarmusik på Konserthuset klockan 22. Och den som minns Hans Arnolds illustration till Abbas skivomslag vill kanske se hans bilder på galleri Ullman, säger Åsa Nohlström som skulle kunna fortsätta att berätta om nytillkomna attraktioner mycket längre.

Kan gå ihop med Göteborgskalaset

Efter femton år tar Kulturnatta steget att utöka programmet även till lördagen och någon gång i framtiden skymtar också ett samgående med Göteborgskalaset.

Ett stort gemensamt arrangemang som skulle kunna ge kalaset en prägel av kulturellt mångfald och Kulturnatta ett ännu bredare innehåll. Tanken är väckt – men inget bestämt.

Den göteborgska Kulturnatta har välmående svenska kusiner i bland annat Malmö och Uppsala.

– Och Kulturnatta i Paris kom till efter att de varit och tittat på hur vi gör här i Göteborg, berättar Åsa Nohlström när årets upplaga närmar sig med stormsteg.