Drygt 5.000 ideella ledare från 800 olika Göteborgsföreningar har anmält sig till fredagens stora festkväll på Scandinavium. Men fortfarande tar arrangörerna emot anmälningar i mån av plats. Dessutom släpps ett antal drop-in-biljetter under kvällen.

Festkvällen den 30 mars är en del i stadens ledarsatsning och ett sätt att uppmuntra de 35.000 ideella ledare som verkar inom föreningslivet.

Först på programmet står mingel och mat på Svenska Mässan. Kvällen fortsätter med underhållning och utlottningar på Scandinavium.

Hoppades på 10.000 anmälningar

Tidigare har arrangörerna sagt att de hoppades på 10.000 deltagare. När anmälningstiden gick ut den 23 mars hade bara hälften så många anmält sig.

597C.jpg
Kicki Johansson, projektledare på idrott- och föreningsförvaltningen, är nöjd ändå.

– Vi hade som mål att fylla Scandinavium, men visste att det var väldigt högt satt. 5.000 anmälda är en bra siffra för att vara första gången vi gör det här, säger hon och tillägger:

– Fast vi hoppas fortfarande på att fler ska komma. Vi tar emot anmälningar hela veckan.

Drop-in från kvart i sju

Kan man inte vara med hela kvällen, finns möjligheten att dyka upp lite senare.

– Vi har drop-in på Scandinavium från kvart i sju på kvällen. Då är man inte med och äter, men får se showen som börjar halv åtta, säger Kicki Johansson.

Showen består bland annat av uppvisningar med gymnastik, Aikido och cykeltrial. Molly Sandén ska sjunga och Rikard Olsson och Leif ”Loket” Olsson kommer att stå för olika utlottningar. Fina priser och även en och annan överraskning utlovas.

Fotnot:
Anmälningar tas emot på den ideella festkvällens hemsida.