Utemiljö som lockar till rörelse. Gym, hinderbanor, klätterställning, dansscen och löparbanor – öppen dygnet runt, året runt och helt gratis. Den 16 oktober invigs en helt ny aktivitetsyta på Blidvädergatan.

Idrotts- och föreningsförvaltningen bygger en ny typ av aktivitetsyta på fyra platser i Göteborg. I somras invigdes en av dem i Länsmansgården och nu är det dags för södra Biskopsgården.

– De här ytorna ska bjuda in till rörelse och aktivitet för alla, vare sig man är ung eller gammal och van att träna eller inte, säger Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

Späckat invigningsprogram

Den nya aktivitetsytan på Blidvädergatan invigs på lördag. Det kommer finnas möjlighet att testa aktiviteterna med hjälp av experter. Det blir familjebootcamp, Brämaregårdens FC har öppen fotbollsträning och Häckenspelare skriver autografer. På plats finns även långdistanslöparen Mustafa ”Musse” Mohamed för att ge löptekniktips.

Blidväders aktivitetsyta är utvecklad i samarbete med organisationen Generation Pep som är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Senare i höst kommer även Bergsjön och Tynnered att få nya aktivitetsytor.