Fullspäckat program. Hisingens nya friidrottsanläggning, Björlandavallen, invigs på nationaldagen 6 juni. Det blir invigningsceremoni, musikunderhållning, nationaldagslopp, hoppborg, föreläsning om kost för aktiva barn och mycket mer.

Det blir en fest med fokus på idrotten. Vi vill uppmärksamma göteborgarna och alla friidrottare på att Björlandavallen nu är öppen. Det är en möjlighet för alla intresserade att komma och se den nya friidrottsanläggningen och att fira nationaldagen tillsammans, säger Malin Ederfors, enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.   

Musikunderhållning, yxkastning och nationaldagslopp

Idrotts- och föreningsförvaltningen anordnar evenemanget tillsammans med friidrottsföreningen IF Kville som är mycket aktiva på Björlandavallen.   

– Det är flera föreningar från Hisingen som kommer delta med aktiviteter. Till exempel kommer Alleby ridklubb finnas på plats med käpphästtävling och Lundby IF utmanar besökarna i speedshooting, där man tävlar i vem som skjuter en boll hårdast, säger Peter Karlsson, klubbchef IF Kville.  

På programmet finns också bland annat yxkastning, hinderbana och uppträdanden och klockan 13–15 startar nationaldagsloppet. Loppen har distanserna 2,5 och 5 kilometer. Alla är välkomna att delta genom att gå, jogga eller springa. 

Redan en uppskattad friidrottsanläggning

Björlandavallen öppnade för träning den 24 april och har på bara några veckor blivit mycket uppskattad. Det beror bland annat på att anläggningens åtta löparbanorna har en större kurvdiameter än normalt, 40 meter. Det finns även tre kastburar och fyra ansatsbanor på olika ställen vilket gör att spjutkastare och andra kastare kan välja var de kastar ifrån beroende av vindriktning. 

Foto: Maria Blomstrand

Parkeringsmöjligheter och busshållplats vid Björlandavallen

Parkeringsmöjligheter finns vid Skra Bros pendelparkering, Björlanda kyrka, Björlandaskolan och Björlanda småbåtshamn.

Busshållplats: Lexbyvägen och Skra Bro.