Blå timmen, musikprogrammet i Slottskogen startar den 3 juli. För två år sedan startade Blå Timmen på Slottsskogsteatern. Programmet har blivit så populärt att det fortsätter även i år.

– Vi bjuder på ett musikaliskt vaierat program av hög kvalitet, berättar Karin Klingenstierna, som är värd för programmet.

Blå Timmen ingår i Sommarunderhållningen, som för 57:e (!) gången bjuder på ett fullspäckat program i parkerna, på torgen, på Packhuskajen och på bland annat Långedrags brygga.

Bekanta namn

Och nästan allt är gratis! Förutom att vara värd sjunger Karin Klingenstierna emellanåt med husbandet, som består av Lisa Eriksson på piano, Niss Kerstin Hallgren på bas och Raymond Karlsson på trummor.

Känner du igen namnen på de båda damerna, kan det bero på att de även spelar i Stella, som var husband i På Spåret 2002…

– Det är så trevligt i Slottsskogen så här års, tycker Karin, och vem håller inte med om det? Hela familjen är förstås välkommen till Blå Timmen, som startar den 3 juli.

Tantattack inleder

Först på plan blir det en riktig ”tantattack” av Eivor & Gun men även jazz och blues med Anna-My och Anton Ekström. Följande torsdagar bjuds bland annat Leonard Cohen på svenska, visor, salsa, gospel, världsmusik, soul och mycket annat.

– Det blir något som passar alla, lovar Karin Klingenstierna. Sommarunderhållningen innehåller förstås även massor av aktiviteter för barnen, dans på bryggan, visaftnar, jazz och mycket annat.

Se vidare i kalendariet och en särskild broschyr som finns att hämta på Turistbyrån.