Spelar kulturen någon roll? Går den att prioritera i kristider? Det är några att de frågor som är öppna för debatt när Blå Stället på torsdag kväll testar ett nytt sätt att få igång samtalet med debattboxning– med improviserande skådespelare i boxningsringen.

− Vi mixar det som kallas formumteater med debattboxning. Det betyder att publiken kan styra det skådespelarna gör och säger på scen. Den som vill kan själv gå upp i ringen och ta över. På så sätt hoppas vi få driv i debatten, säger Aleka Karageorgopoulos på Blå Stället.

Final på dialogen om framtidens kulturhus

Debattboxningen är tänkt som en final på de dialogmöten som sedan en tid ordnats på temat ”framtidens kulturhus”. Syftet är att låta göteborgarna vara med och utforma både utseende och innehåll inför en framtida ombyggnad av Blå Stället.

Inbjudna debattörer medverkar i publiken

Boxningsringen är inlånad av ABC boxningsklubb, som också värmer upp publiken med en riktig boxningsrond. Sedan går skådespelare från Göteborgs improvisationsteater upp i ringen.

− Det är första gången vi gör något liknande, men vi tror och hoppas att publiken kommer att engagera sig. Vi har även bjudit in några debattörer att närvara i publiken och vi har en spelledare som startar upp debatten med några frågor, säger Aleka Karageorgopoulos.

Fotnot:
Debattboxningen äger rum på Blå Stället torsdag den 1 oktober klockan 18.00.