Både ute och inne. När vitsipporna slagit ut och plusgraderna blivit allt fler tar Blå Stället i Angered ett stort kliv ut i grönskan och bjuder in till vandringar i Lärjeåns dalgång och berättarkvällar i växthuset.

Samtidigt som det byggs och fixas på Blå Stället planerar man i dagarna för de numera traditionella vandringarna i Lärjeåns dalgång. Den första arrangeras redan nu på söndag den 22 april. Ytterligare två följer söndagarna den 6 maj och 13 maj.

– Det är den uppskattade och kunniga Mia Cederlöf som tar oss med på en vandring i dalgången. Vi börjar klockan 11 med samling utanför Blå Stället, och avrundar vid 14-tiden med en fika på Lärjeåns kafé, säger programproducenten Luis Tortosa.

Härlig vårupplevelse
Det kostar inget att följa med på vandringarna som efter många år är ett säkert vårtecken i Lärjeåns dalgång.

Om söndagarna erbjuder fina vandringstillfällen kommer tisdagarna att vikas för berättartraditionen. Med start på tisdag den 24 april kl 18.30 arrangeras ”Berättelser från Växthuset” för personer över 18 år som helt förutsättningslöst vill vara med och berätta. Ämne väljer berättaren själv.

Ingen föranmälan krävs
– Det krävs ingen föranmälning, och vill man bara sitta med och lyssna är det helt i sin ordning, säger Luis Tortosa som tillsammans med manusförfattaren och regissören Ewa Wilhelmsson håller i de tre berättarkvällarna.

Ewa Wilhelmsson har tidigare arrangerat uppskattade skrivarkurser för kvinnor i Angered – skrivcirklar som lockat hundratals deltagare.

– Vi tror att intresset är stort även för berättandet, säger Luis Tortosa.

”Berättelser från Växthuset” följs upp under ytterligare två tisdagskvällar: 8 maj och 22 maj.