Massor av spännande saker för barn. Blå stället i Angered ordnar aktiviteter för sommarlovslediga barn för sjätte året i rad. Programmet heter Sommarkul och är för barn mellan 6 och 15 år. “De kommer att få göra en massa spännande saker som att testa parkour och dans, slöjda, väva, göra kollage och mycket mer” säger Petra Ahlqvist, programproducent på Blå stället.

Petra Ahlqvist är program- producent på Blå stället.

Det bor ungefär 55 000 människor i Angered och många är trångbodda. Därför är Sommarkul viktigt för att ge barn och unga en aktiv, meningsfull och minnesvärd sommar. I år är det extra viktigt eftersom många förmodligen stannar hemma på grund av covid-19-pandemin.

– Det ska bli så roligt att äntligen dra igång sommaraktiviteterna! Det är lite pirrigt också, många kommer ju att vara hemma i år så det kan betyda, att det kommer fler än vi är vana vid. Men vi har försökt att förbereda oss för att kunna genomföra sommaren på ett säkert sätt, säger Petra Ahlqvist.

Får ge ut en tidning

Barnen kommer att få göra många olika saker. Något som Petra Ahlqvist ser fram emot är att öppna tidningsredaktionen This is Angered under vecka 26 och 27,

– Där kommer barnen i Angered att kunna bli reportrar och berätta och skriva om just sånt som de tycker är viktigt. Extra roligt är att barnen även bestämmer design och utformning av tidningen och att tidningen skickas till tryck så att alla deltagare får med sig ett eget exemplar.

Följer Folkhälsomyndighetens råd

Sommarkul är ett arrangemang av Kulturhuset Blå stället. Det är gratis och pågår 22 juni till 7 augusti.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd, avgränsar antalet, tvättar händerna före och efter, samt att om barnen är sjuka vill vi att de stannar hemma, säger Petra Ahlqvist.