Späckat program med hälsa i fokus. Författaren och professorn Bodil Jönsson föreläser om livslångt lärande på årets Äldredag i Östra Göteborg den 6 november. Olika sätt att ta hand om sin hälsa är den röda tråden för dagen som innehåller mat, musik, tips och föreläsningar.

Casper Janebrink från dansbandsgruppen Arvingarna är konferencier för årets Äldredag och dörrarna till Kortedala Forum öppnas klockan 11 och programmet pågår till klockan 15.

– I år har vi samlat ihop alla goda krafter, både inom kommunen och i föreningarna, som gör något som kan förbättra hälsan. Allt ifrån att bryta isolering till rådgivning kring drickande. Vi vill förmedla en känsla av att det att det kan vara härligt att åldras om man får det stöd man behöver, säger Carina Byhlin Andreasson, som är äldrekonsulent i Östra Göteborg och samordnare för Äldredagen.

Livslångt lärande
Bodil Jönsson berättar om det livslånga lärandet. Biologiskt har åldrandet förskjutits så att dagens 75-åringar medicinskt är som en 65-åring var förra generationen.
1,6 miljonersklubben, Angereds Närsjukhus och lokalpolisen är också på plats. Östra Göteborg berättar också om sin egen verksamhet inom hälsa.

Besökarna kan bland annat få guidning i hur man skriver en egenremiss, få tips om fallförebyggande lösningar, hur man lyser upp hemma för bättre trygghet och få veta mer om vad ett äldrekollo är.

Mat och underhållning
För underhållningen står Musikgruppen Pancho som spelar rock och country, och Malinmarie Sofie Rosvall och Henrik Oskarsson som bjuder på Lill Lindfors-låtar. Värmande soppa finns att köpa till självkostnadspris.

Hela programmet finns att hämta på biblioteken i Bergsjön och Kortedala eller läsa via länkarna nedan.