Öppet och gratis för alla. Det är dags för Kulturnatta i Göteborg den 28 oktober och det finns nästan 170 arrangemang att välja på. “Hela spännvidden av Kulturgöteborg erbjuder ett brett och fint program”, säger Pär Johansson, koordinator och kommunikatör för Kulturnatta, Göteborgs Stad.

Program Kulturnatta 28 oktober

Årets Kulturnatta i Göteborg arrangeras för 31:a gången. Förra året var Kulturnatta under två dagar med nästan 160 arrangemang efter att ha varit helt inställt under 2020 på grund av Covid-19-pandemin.

– I år är det en dag med närmare 170 arrangemang, så det är ändå en viss ökning.

Delta och testa

Under Kulturnatta suddas gränsen ut mellan kulturproducenter och kulturkonsumenter. Det går att ta del av många olika programpunkter som åskådare, men i de flesta fall går det också att delta och testa.

– Det är det som är väldigt roligt och speciellt med Kulturnatta. Till exempel går det att lära sig olika måleritekniker, prova konsthantverk, sjunga allsång och testa improvisationsteater.

För alla åldrar

 Kulturnatta är öppet och gratis för alla. Det finns konst- och kulturformer för alla åldrar. Många arrangörer har ett begränsat antal platser och därför behöver man förboka.

– Det brukar komma mycket publik. Vi begär in siffror från arrangörerna så att vi kan göra en uppskattning och få siffror att jämföra med år från år.

Något för alla

Det är många arrangörer som återkommer varje år. Alla arrangörer står för allt teknik, lokal och genomförande. Göteborgs Stad sammanställer programmet och sköter marknadsföring.

– Jag vill uppmana alla att verkligen kolla programmet. Jag är nästan säker på att alla hittar en eller flera saker som de blir sugna på att besöka eller ta del av, säger Pär Johansson.

Programmet finns i länken nedan.