Många olika aktiviteter för barn och unga i Göteborg. Läger, utflykter, sport, kultur och bad. Sommarlovet bjuder på många olika aktiviteter för barn och unga i Göteborgs Stad. “Det är ett brett utbud och det finns något för alla”, säger Filip Plan, enhetschef fritid, socialförvaltningen Hisingen.

Under hela sommarlovet, från skolslut till skolstart, finns det aktiviteter att ta del av för barn och unga i Göteborg.

– Vi har ett väldigt stort fokus på barn och ungas personliga och sociala utveckling, men vi vill också att våra unga göteborgare ska ha en riktigt bra och rolig sommar, säger Filip Plan.

Uppleva nya saker

Tanken är att barn och unga i Göteborg ska få uppleva nya saker och träffa nya vänner under sommarlovet. Många av sommarens aktiviteter har barn och unga varit med och tagit fram.

– Det är till exempel många som är sugna på utflykter, studiebesök och läger. Det har vi en hel del av, säger Filip Plan.

Gratis aktiviteter

Det är gratis att vara med på aktiviteterna, med några få undantag, för att så många som möjligt ska kunna vara med.

– Vi har en erfaren personalstyrka som finns med hela sommaren och det borgar för god kvalitet. Även feriearbetare är med och hjälper till med olika aktiviteter, säger Filip Plan.

Brett utbud

Utbudet är brett och allt finns i Göteborgs Stads kalendarium (se länk nedan). Här kommer några exempel:

Hisingen inleds sommaren med en Hisingsfestival den 17 juni. I Biskopsgården  möts sport och kultur i Movement under hela sommaren. Det blir även fotbollsskola, dans och musikproduktion.

I Nordost blir det en hel vecka med bara dans (vecka 27), mamma- och barnläger samt badbussar.

I Sydväst leder unga andra unga i olika aktiviteter. På lägerön Rävholmen blir det till exempel simskola.

Centrum erbjuder ridläger i Kyrkekvarn, de bemannar Kålltorpsrampen och i Landala finns en bemannad container med olika aktiviteter, spel och utrustning.

Lotta Ohring är kvalitetsutvecklare i Kulturskolan Västra Göteborg som bidrar med många aktiviteter. En del är i Kulturskolans lokaler och andra är på mötesplatser. Bland annat går det att dansa, fota, spela instrument, teater och besöka den öppna ateljén Spacet i Tynneredsskolan.

– Alla är välkomna, både de som vill fördjupa sig och de som vill testa något för första gången, säger Lotta Ohring.

Sommarlovsaktiviteterna i Göteborgs Stad arrangeras av socialförvaltningarna, idrotts- och föreningsförvaltningen, bostadsbolagen, kulturförvaltningen och grundskoleförvaltningen i samarbete med föreningar och organisationer.

Foto: Lo Birgersson