Kvällsöppet med fri entré. På fredag 23 oktober är det dags för Kulturnatta i Göteborg. Det är en kväll där teatrar, gallerier, bibliotek, ateljéer, museer och andra ställen har kvällsöppet med fri entré. Runt 90 arrangörer är med i år.

Göteborgs Stad har arrangerat Kulturnatta tillsammans med det fria kulturlivet i 29 år. Årets upplaga den 23 oktober påverkas naturligtvis av covid-19-pandemin och de runt 90 arrangörerna anstränger sig för att Kulturnatta genomförs på ett säkert sätt.

Pandemin märks i programmet

 Pandemin kommer också att märkas i programmet. Gothenburg English studio theatre hittar till exempel ingångar i sin föreställning till att folk går omkring med munskydd och handsprit. Temat social distansering finns med i workshopen “Isolerad/Förenad” på Ateljé under uppbyggnad”.

Brett utbud

 Ett samtal kring antologin “35 röster om covid-19 och kulturen” blir det på Bokskåpet barn- & ungdomsbokhandel.

– Genom att tillsammans bjuda på ett brett utbud av konst och kultur och göra det tillgängligt för alla bidrar vi till en öppen och jämlik stad. Tillsammans skapar vi upplevelser som kan förflytta tankar och gränser, säger Kulturnattas projektledare Björn Duivenvoorden.