Firas på Frölunda Kulturhus. Rödluvan, Törnrosa och Mästerkatten i stövlar – det är bara en liten bråkdel av alla gamla muntliga folksagor bröderna Jacob och Wilhelm Grimm samlade in och bevarade för eftervärlden. I år är det 200 år sedan deras första bok kom ut och det firas rejält på Frölunda Kulturhus från och med lördag.

Kinder- und Hausmärchen heter den legendariska sagosamling som gjort avtryck i oändligt många barnkammare världen över. Den första av många upplagor kom ut 1812 och det uppmärksammar Frölunda Kulturhus med en rad evenemang för både stora och små.

Författaren och illustratören Andréa Räder har gjort en utställning som rymmer många och spännande axplock ur de tyska brödernas samlade verk. Hon bjuder också på dramatiska sagostunder för skolelever, för de som går på gymnasiet till och med på tyska om så önskas.

Dockverkstad och specialföreställning
De yngre barnen kan få uppleva och själva delta i teatersagor om såväl Törnrosa som Rödluvan, och dessutom bland annat tillverka egna marionett-féer och hattar i verkstan.

För de vuxna anordnas 1 oktober också en dockverkstad och en specialföreställning som man sällan har sett maken till om Rödluvan.

Vernissage för utställningen är lördag 22 september kl 14.00. Utställningen pågår fram till 14 oktober.