Med plats för träning och evenemang. På fredagen togs första spadtaget för en kombinerad is- och idrottshall i Kvibergs park i nordöstra Göteborg. Den nya hallen ska ersätta Isdala i Kortedala och kommer att ha plats för både träning och evenemang. Och där Isdala ligger idag ska Göteborgs Stad istället bygga en simhall.

Ishallen i Kvibergs park blir träningshall med plats för föreningar, skolor, allmänhet och cirka 300 åskådare. Den ersätter gamla Isdala ishall som är tekniskt slut.

– Vi kan inte längre lappa och laga utan vi behöver en ny modern ishall. Där Isdala ligger idag ska vi stället bygga en ny simhall, säger Ann-Charlotte Hellman, avdelningschef för fastigheter på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Plats för sittande publik

Sporthallen kommer att bestå av två fullstora hallar som kan slås ihop till en arena med plats för publik. Vid idrottsevenemang kommer 1 500 sittande åskådare få plats på läktarna. Vid kulturarrangemang blir det plats för upp till 2 500 personer i publiken. När sporthallen används för träning kommer ena halvan vara för kampsport och den andra för fäktning.

Kvibergs Park ligger mitt emellan Gamlestaden, Utby och Kortedala och här finns redan flera idrottsanläggningar men också skolor och föreningsverksamheter. Den nya is- och sporthallen beräknas vara klar nästa vår eller sommar.

På fredagen togs första spadtaget för den nya hallen som byggs intill Marketenterivägen framför Prioritet Serneke arena. Foto: Joanna Klasén