Högt tryck på Allmänna badet. Nu är badsäsongen igång i Jubileumsparken. Med begränsningar i besökarantalet och badtider är det trots coronaviruset återigen möjligt att bada, basta och segla i Frihamnen. Och köerna har ringlat långa.

Lagom till ett nytt högtryck kan göteborgarna även denna sommar svalka sig i Allmänna badet i Frihamnen. I år har det populära badet, precis som andra anläggningar, fått anpassa sin verksamhet för att inte bidra till smittspridning av covid−19. Förutom att antalet besökare inte får vara fler än 50 åt gången har man också infört en begränsning i badtid.

− För att ge så många som möjligt chans att bada får du bada max en timme, säger Ia Kjellsdotter som leder den dagliga driften av Jubileumsparken.

Maxantalet besökare till bastun har sänkts från 25 till 15 personer, nya städrutiner har införts och alla besökare uppmanas att respektera corona−restriktionerna.

− Bada med hänsyn är vårt motto den här sommaren, säger Ia Kjellsdotter.

Och hur har den första badveckan gått?

− Fint! Jag är väldigt imponerad av våra besökare och personal som kämpar med alla restriktioner. Vilket kräver en del tålamod eftersom vi har haft långa köer.

Ända sedan starten 2015 har Allmänna badet lockat många besökare. Oavsett väder och vind. Ia Kjelldotter tror det beror på det faktum att badet är gratis.

− Entréavgift till en hel familj kan annars bli väldigt dyrt. Vi jobbar också mycket med service och tillgänglighet. Verksamheten är anpassad till människor med olika funktionsvariationer och ungdomarna som arbetar här har olika etnicitet, funktionalitet och talar olika språk. Det bidrar till att alla känner sig välkomna.

Lätt att prova på

Allmänna badet arrangera även en rad olika aktiviteter. Varje helg har du möjligheten att lära sig segla med instruktör och på fredagarna kan du åka rollerderby, skateboard, cykling och rullstol. De anställda ordnar även egna aktiviteter, som målar−workshop, fiske och keramikverkstad.

All utrustning och instruktörer finns på plats och kostar inget att låna.