Kolla i kalendariet! Vill du hitta på något kul på påsklovet? I Göteborgs Stads kalendarium kan du titta vad som finns att göra i ditt område. Curling, pingis, fiskeutflykt och muralmålning är några saker som är på gång. 

Det händer en hel del på påsklovet för barn och ungdomar trots pandemin. I Positivparken i Frölunda går det till exempel både att spela pingis, gå pokémonrunda och göra sin egen käpphäst under lovet.

Muralmålning i Lundby

Kulturskolan Hisingen erbjuder barn 12–15 år att göra en muralmålning under tre dagar. Barn från hela staden får anmäla sig och det finns fortfarande några platser kvar.

Det är den stora väggen ut mot stora vägen vid Lundby mötesplats som ska målas. De som deltar får lära sig olika tekniker och sedan målas väggen tillsammans.

– Streetcorner heter kreatörerna som håller i workshopen. Motivet kommer att tas fram tillsammans med deltagarna, säger Alexander Goldmann, kulturpedagog, Kulturskolan Hisingen.

Gratis nybörjarkurs i curling

Göteborgs curlingklubb erbjuder en tredagars gratis nybörjarkurs i curling som passar för barn och ungdomar från 11–15 år. En tränare går igenom spelet, regler, taktik och mycket annat.

Kulturskolan väster anordnar lovkollo, både med musik- och dansinriktning, och Majkens fritidsgård i Majorna genomför såväl fiskeutflykt som bouletävling och prova-på-poesi.

Massor av aktiviteter i Jubileumsparken

I Jubileumsparken i Frihamnen ordnas också en rad olika aktiviteter, som fiske, bygglek, experiment och keramik. Alla aktiviteter är utomhus, antalet platser är begränsat och du behöver förboka. Allt är gratis och tillgänglighetsanpassat. Mer information om aktiviteterna hittar du här

Park- och naturförvaltningen tipsar om familjevänliga utomhusaktiviteter under påsklovet. Som att gå ut och leta vårtecken med påskbingo, duka vackert utomhus eller lära sig om Göteborgs kulturhistoria på en konstvandring utomhus.

Anmälan krävs till vissa aktiviteter. Titta i kalendariet för mer information och kontaktuppgifter.