En vecka i november är det Göteborgs unga som tar över stadsbiblioteket. Då ordnas kulturveckan Dynamo – med allt från musik, dans och sång till workshops och konstutställningar. Redan nu går det bra att anmäla sig.

Sedan det internationella ungdomsåret 1985 har Göteborgs stadsbibliotek varje år ordnat en vecka där stadens ungdomar fått möjligheten att visa upp sig själva och sin kreativitet. Först hette evenemanget Ungdom kan, men redan andra året bytte det namn till Unga kontraster.

Från och med i år heter kulturveckan Dynamo och är något annorlunda till sin karaktär.

− Vi har velat bredda konceptet och låta kulturveckan ta plats i hela huset. Tidigare har den bara varit i vår utställningshall, säger Ann Ekdahl, som är projektledare för Dynamo.

Workshop nytt för i år

Liksom tidigare år går det bra att anmäla egenproducerade alster – design, film, foto eller annan konst – som man vill visa upp. Även uppträdanden inom sång, dans och musik är som vanligt välkomna. Nytt för i år är att man även kan starta workshops eller leda kurser.

− Genom det här får vi också veta vad som saknas på biblioteket. Ungdomskulturveckan ger oss en bra uppfattning om hur vi bör förbättra verksamheten för att kunna möta våra unga låntagare, säger Ann Ekdahl.

Dynamo äger rum den 9-18 november. Det finns ingen jury, utan alla mellan 13 och 25 år som anmäler sig får vara med. Sista anmälningsdagen är den 2 september.

Fotnot:
Anmälan görs via stadsbibliotekets hemsida eller på e-post: dynamo@stadsbiblioteket.se.