Ansökan öppnar 1 februari Är du mellan 16 och 20 år och vill jobba med kultur i sommar? Då kan du söka kultursommarjobb. Göteborgs Stads kulturförvaltning söker ungdomar från alla delar av staden.

Det är 13:e året i rad som ungdomar mellan 16 och 20 år får skapa kultur i det offentliga rummet i Göteborg. Det är allt från teater och dans till musik och marknadsföring som ingår.

Föreställningarna är uppskattade inslag för både göteborgare och turister. Kultursommarjobbarna får även uppträda utanför seniorboenden.

Arbeta tillsammans

– Kultursommarjobb handlar om att unga från olika delar av staden med olika bakgrund får arbeta tillsammans för att sprida en positiv stämning i det offentliga rummet. Det är spännande att se hur unga artister utmanas genom att påverka stadsrummet, säger Johan Westergren, projektledare för Kultursommarjobb.

Krävs goda kunskaper

Kultursommarjobbarna arbetar under tre veckor med att komma på vad de ska göra, repetera och uppträda. De har hjälp och stöd av konstnärliga coacher.  Kultursommarjobb går att söka 1 februari-1 mars.  Det finns två perioder att söka: 27 juni-15 juli och 1-21 augusti. Det krävs goda kunskaper inom området man söker som kultursommarjobbare. Det går att jobba både utåt med scenkonst och i kulisserna.