En chans att vara kreativ på sommarlovet. Idag onsdag öppnar ansökningstiden för årets kommunala kultursommarjobb. Det finns totalt 80 platser. ”Förra året hade vi barnteater, dansföreställningar och musikgrupper”, säger Johan Westergren, projektledare för kultursommarjobb.

Göteborgs Stad: Sök kultursommarjobb

För att kunna söka de kommunala kultursommarjobben gäller att du är mellan 16 och 20 år gammal och skriven i Göteborg. Sommarjobben äger rum under tre veckor på sommaren, måndag-fredag, totalt sex timmars arbete per dag.

”Man bör ha publikperspektivet med sig”
Man söker kultursommarjobb genom att ladda upp en film på hemsidan.

– Det går att söka som bildkonstnär också, men man bör ha publikperspektivet med sig. Tanken med sommarjobben är ju att de ska utföras inför publik ute på gator och torg, säger Johan Westergren.

Förra året sattes en populär barnteater upp, som spelades på lekplatser runt om i sta’n.

– Vi hade även musikgrupper, dansföreställningar och ytterligare en barnteater, berättar Johan Westergren.

Ansök senast 1 april
Under 2017 planeras för en barnteater som ska spelas på stadsdelarnas bibliotek.

– Men exakt vad vi kommer göra i sommar bestämmer vi när vi fått in alla ansökningar, säger Johan Westergren.

Ansökningsperioden är öppen till och med midnatt första april. Därefter går man igenom samtliga ansökningar, och några kallas till en gemensam workshop den 29 april. Där gör verksamma kulturarbetare ett sista urval.

19-åriga Klara Goliger har haft kultursommarjobb som musiker två somrar i rad.

– Första året spelade vi musik från olika världsdelar, hade dansare med oss och gjorde en show av det. Andra året var jag med och spelade musik till en barnteater. Det var verkligen jätteroligt, barnen uppskattade oss jättemycket och blev riktigt taggade.

Har du något tips till den som tänkt söka ett kultursommarjobb?
– Sök in med något som känns som din egen grej.