Arrangeras för fjärde året. Hallå där Katja Ahlsell, projektledare för Konstrundan i Östra Göteborg, som arrangeras den 29-31 oktober, berätta!

– Det är fjärde året för konstrundan. Det är ett steg på vägen mot det nya Kulturhuset som byggs i Bergsjön och för att få lokala konstnärer att skapa nätverk för att sedan kunna flytta in i Kulturhuset. Konstrundan är i den för detta stadsdelen Östra Göteborg, det vill säga Gamlestaden, Kortedala, Utby och Bergsjön, där konstnärer öppnar sina ateljéer och bjuder in besökare. Samtidigt pågår det en samlingsutställning i Kviberg med verk av alla konstnärer.

Hur många konstnärer är med och kan du nämna något av det som visas?

– Det är 26 enskilda konstnärer och en hel del föreningar och verksamheter med flera konstnärer. Det är allt från måleri och keramik till silversmide och quilling som är en rulla-papper-teknik.

Årets konstrunda smygstartar i Växthuset i Trädgårdsföreningen den 27 oktober …

– Ja, där var vi förra året också. Där kan besökare se utställningar och delta i workshops.

Finns det aktiviteter för barn?

– Det kommer att vara en workshop i Trädgårdsföreningen och en workshop i samlingsutställningen som är för barn och unga. Där har bland annat vår nya samarbetspartner, Seriefest i väst, en serieworkshop för barn från tolv år.

Konstrundan har vernissage den 29 oktober klockan 18 – 20. Samlingsutställningen och ateljéerna är öppna klockan 11 – 16 den 30 – 31 oktober.  Utställningen i Trädgårdsföreningen pågår till den 31 oktober. Konstrundan i Östra Göteborg arrangeras av Kulturhuset Bergsjön, en del av Göteborgs Stad i samarbete med Medborgarskolan, Higab, Familjebostäder och Seriefest i väst.