Stadsdelen visar upp sin kulturkraft. Med karta och program i handen får besökarna uppleva stadsdelens konst och kultur i sin egen takt. Konstutställningar, livemusik, dansuppvisning och mat är något av innehållet i kulturvandringen som arrangeras av Hammarkullen 365.

Kulturvandringen pågår mellan klockan 12 och 18.30. Startpunkten är Folkets hus där Kulturvandringsguiden delas ut. Den innehåller dagens program och en karta över stadsdelen.

– Sedan är det upp till var och en att bestämma vilka kulturaktiviteter man vill besöka. Det blir musik och konst, men också föreningar som presenterar sig på olika sätt. Man kan också besöka konstnärernas ateljéer i Sandslätt, säger Gloria Esteban i karnevalskommittén som driver projektet Hammarkullen 365.

Aktiviteterna pågår hela eftermiddagen, men utställningarna stänger vid 17 och dagen avslutas i stora salen på Folkets hus vid 17.30. Då spelar musikensemblen Karavan traditionell folkmusik från Iran.

Hoppas på fint väder
Det är fjärde året i rad som Kulturvandring i Hammarkullen arrangeras.

– Det har blivit en tradition – karneval på våren och kulturvandring på hösten. Intresset är stort, men vi märker att vädret påverkar. Det kommer mer folk om det inte regnar, säger Gloria Esteban.

Hammarkullen 365 marknadsför stadsdelen genom att visa upp dess kulturella tillgångar. Kulturvandringen arrangeras med stöd av Västra Götalandsregionen, kulturförvaltningen i Göteborgs Stad , stadsdelsförvaltningen Angered, Bostadsbolaget och Folkets hus i Hammarkullen.