Många aktiviteter att välja bland. Gå på skattjakt, var med i en läsutmaning eller lär dig karda ull. Under höstlovet finns det mycket att hitta på i Göteborg för barn och unga.

Göteborgs Stads kalendarium: Hitta höstlovsaktiviteterna här

Det är höstlov under nästa vecka, vecka 44, och som vanligt finns det många olika aktiviteter att vara med på i Göteborg. En del aktiviteter börjar redan i slutet av den här veckan. Här följer ett urval.

I Slottsskogens djurpark är det flera aktiviteter under höstlovet. Till exempel går det att karda ull från fåren. Foto: Mike Lima

Skattjakt och djur

I Jubileumsparken är det halloweenfest, det går att bygga sandslott, gå på skattjakt och vara med på musikquiz på utflyktslekplatsen. I Slottsskogen finns det många aktiviteter för barn. Temat är hållbarhet och barnen får bland annat lära sig om de olika djuren, karda ull från fåren och se en show om återvinning och kretslopp.

Döden och raptexter

I det nya Kulturhuset Bergsjön är det läslov med tema döden. Det går till exempel att göra sin egen dödskallemask, skapa nya dikter av gamla och vara med i en läsutmaning. På Kortedala bibliotek går det att lära sig att skriva raptexter och modern poesi tillsammans med rapparen Mollgan/Oskar Schwartz.

Gå på workshop

På Frölunda kulturhus och 1200 kvadrat Ungdomens hus är det höstkulturdagar med workshopfestival. Det finns många olika workshops att välja på, till exempel animation, digitalt skapande och Harry Potter. På Kulturhuset Kåken är det workshop i att skriva skräck.

Ficklampsvisning

På Göteborgs konstmuseum är det ficklampsvisningar. Då går det att ta reda på vad som händer där när det är släckt och stängt och få reda på allt spöklikt som hänt på museet.  På Göteborgs stadsmuseum går det att utforska Barnens museum på alla möjliga sätt.

Skapa fritt

Kulturskolan Nordost ordnar höstlovsaktiviteter. Det går bland annat att spela in i studio, göra en egen teaterföreställning och testa olika instrument. I Kulturskolans öppna ateljé Spacet går det till exempel att skapa skulpturer, filmer, teckningar eller musik.

Halloweenfest och skateboard

På Stadsbiblioteket är det halloweenfest där det bland annat går att prata skräckböcker och sminka sig.  I Actionparken går det att låna skateboardbrädor och skydd. Där blir det också kreativ workshop.

För tid, plats och övriga aktiviteter, se Göteborgs Stads höstlovskalendarium (länk finns nedan). Alla aktiviteter kostnadsfria om inte annat anges. Tänk på att många aktiviteter kräver föranmälan.

Vad händer på Göteborgs konstmuseum när det är mörkt och stängt? Det går att få reda på under ficklampsvisningen. Foto: Göteborgs konstmuseum