Laddat med aktiviteter. Påsklovet närmar sig och det finns mycket att hitta på för lovlediga. Det går till exempel att lära sig åka rullskridskor, spela in i studio, göra ett eget fanzine eller hänga med på en  Pokémonrunda.

Åk skateboard i actionparken.

Läs också: Hälsoveckan utomhus växer

I Göteborgs Stad är det påsklov under vecka 15, den 11 april-14 april. Göteborgs kalendarium är välfyllt med påsklovsaktiviteter.

Här följer ett urval:

I Pliktas fritidsverksamhet går det bland annat att vara med på en rullskridsko- och inlinesworkshop. Du får lära dig grunderna och får tips på vad du kan tänka på. Det finns ett begränsat antal rullskridskor och inlines att låna, så ta gärna med egna om du har. Aktiviteten leds av ungdomar från fritidsverksamheten och det krävs anmälan.

Tipspromenad och skateboard

På kulturhuset Kåken kan du gå bibliotekets kluriga tipspromenad och vinna bokpriser. Tipspromenaden är för 6-12-åringar. I actionparken i Burgårdsparken har verksamheten i gång under påsklovet. Det går att låna skateboards och skyddsutrustning. Det finns även andra aktiviteter, som schack.

Film, studio och fanzine

På kulturhuset Blå stället i Angered går det att lära sig att göra animerad film med hjälp av en ljusbox och testa olika tekniker och material. Animatören och illustratören Freddy Wallin är handledare. Vill du testa att spela in en bit av en låt i en studio? Då finns möjligheten på Kulturskolan Nordost.

Aktiviteten riktar sig till unga mellan 13 och 19 år. Anmälan krävs. Hos Kulturskolan Sydväst går det att göra sitt eget fanzine, det kan till exempel vara en tidning om en artist, ett husdjur eller ens kompisar.

Pärla armband på Biskopsgårdens bibliotek.

Pärla och spela gitarr

På Biskopsgårdens bibliotek går det att pärla armband så långt lagret räcker för alla barn och unga från 9 år. Har du egen gitarr och vill komma igång och spela? Då kan du vara med på en gitarrworkshop på Kulturhuset Bergsjön. Du måste vara minst 10 år gammal och anmälan krävs.

Tv-spel och streetdance

På Trappscenen på Göteborgs stadsbibliotek går det att spela tv-spel Overcooked på en megastor skärm. Det är ett samarbetsspel som gör matlagningen riktigt komplicerad. Anmälan krävs. Majkens fritidsgård ordnar workshop i streetdance i Stenhuset. Det krävs inga förkunskaper, men anmälan behövs. Fler påsklovsaktiviteter finns i Göteborgs Stads kalendarium (se länk nedan), sök på påsklov.

Gör animerad film på kulturhuset Blå stället.