21 april på Vårvindens fritidsgård. Premiären av Biskopsgårdens megaloppis i höstas blev en succé. Nu är det dags igen. ”Det finns fortfarande platser kvar för den som vill sälja”, säger Michelle Bödtker-Lund koordinator kultur- och fritidsarrangemang i Västra Hisingen.

Megaloppisen i Biskopsgården anordnades för första gången i oktober. Evenemanget verkar ha uppskattats av invånarna.

– Det gick jättebra. Alla bord – 60 stycken – var fullbokade, och det kom över 400 besökare. Det var mer än vi någonsin kunde tro. Det var även väldigt roligt att det kom besökare även från andra stadsdelar, säger Michelle Bödtker-Lund, en av initiativtagarna.

Finns fortfarande säljplatser kvar
På lördag 21 april är det dags igen på Vårvindens fritidsgård, Daggdroppegatan 3.

– Vi vill gärna ha återkommande arrangemang i stadsdelen. Det är dessutom många som efterfrågat loppisen så det passar bra med en megaloppis på våren och en på hösten.

Det finns fortfarande platser kvar för den som vill sälja. Anmälan görs på Västra Hisingens medborgarkontor, på Vårvindens fritidsgård eller på Megaloppis Biskopsgården Facebooksida.

– Det kostar inget att sälja och man får ett eget bord att stå vid, även två stolar.

Vad sålde försäljarna förra året?
– Det var allt möjligt: kläder, barnartiklar, prylar, elektronik. Ja det mesta man kan tänka sig på en loppis. Det verkar vara ungefär liknande i år, det kan vi se på anmälningarna, säger Michelle Bödtker-Lund.

Megaloppisen pågår klockan 11–16 och Vårvindens kafé håller öppet och erbjuder fika och enklare lunch (endast kontant betalning).

Megaloppis Biskopsgården är ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen och Bo bra.