Den nionde upplagan av Göteborgs dans- och teaterfestival smygstartade på tisdagen – tre dagar innan den stora invigningsföreställningen på Göteborgsoperan.Samtidigt funderar arrangörerna på hur de kan utveckla festivalen som funnits sedan 1994.

Redan under tisdagsförmiddagen rullade Göteborgs dans- och teaterfestival försiktigt igång med Londonbaserade Lundahl&Seitls föreställningar ”Symphony of a missing room” på Konstmuseet.

Snäppet exklusivare är den italiensk-australiska performancegruppen IRAA som gör sin ”Love me tender” för bara en enda åskådare. Å andra sidan blir det en lång rad föreställningar på Konstepidemin varje dag ända fram till lördagen den 28 augusti.

Biljetter kvar till invigningsföreställningen

Medan dansintresserade från när och fjärran anländer till Göteborg går festivalledningen och funderar över framtiden.

– Det känns som om det är lite långt mellan gångerna med festival bara vartannat år. Vi funderar på att försöka köra varje år, men ännu är inget bestämt, säger Helena Björk som är press- och marknadsansvarig för dans- och teaterfestivalen.

Intresset är stort för koreografen Constanza Macras invigningsföreställning ”Hell on earth” med Dorky Park på Göteborgsoperan.

– Men operan är ju stor – så det finns faktiskt fortfarande biljetter kvar, säger Helena Björk.

Mycket på programmet

Andra akter som tidigt sålt bra är välrenommerade Les Ballets C de la B på Pustervik och Edit Kaldors föreställning ”C’est du chinois” på Världskulturmuseet.

Förutom en lång rad dansföreställningar innehåller det digra programmet också diskussioner och workshops. Den nionde dans- och teaterfestivalen avslutas söndagen den 29 augusti.