Flyttar in på Dalheimers. I början av mars kommer Datorspelsklubben att flytta in på Dalheimers hus i Majorna. Klubben är en insats inom LSS och öppen för barn och unga från hela Göteborg inom autismspektrum.

Det började på Hisingen där några föräldrar hittade varandra och såg till att deras killar med autismdiagnoser fick en möjlighet att träffas och spela datorspel med varandra. Efterhand växte det till en daglig verksamhet med såväl lokal som personal.

Behöver LSS-beslut
Nu tas alltså nästa steg när Datorspelsklubben flyttar till Dalheimers hus dit tjejer och killar inom målgruppen från hela Göteborg med omnejd är välkomna. Det som krävs är ett beslut enligt LSS.
– De här killarna och tjejerna är ofta högpresterande och väldigt duktiga och fokuserade på sitt område. Men tyvärr blir de ofta sittande hemma med sitt spelande. Vi vill erbjuda en trygg mötesplats där de kan spela men också träffa kompisar, umgås och göra sociala aktiviteter tillsammans säger Pelle Öbom från lägerverksamheten på social resursförvaltning i Göteborg.

Spelkunnig personal
Datorspelsklubben kommer att vara öppen på helgerna och är där finns personal med stor kunskap om spelen och de funktionsvariationer som deltagarna har.

– Vi kommer att arbeta i små grupper och satsar också på att umgås och göra annat kul tillsammans utöver spelandet, säger Pelle Öbom.
Datorspelsklubben är en insats enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, och är öppen för personer inom autismspektrum och som fortfarande bor kvar hemma. Den som är intresserad eller har frågor kan kontakta socialtjänsten i sin stadsdel.