Arbetar för att bryta social isolering. I går kväll blev det klart att Göteborgs Stads verksamhet Datorspelsklubben vunnit pris i kategorin “Cities innovation for social change” i en europeisk tävling. Priset delas ut till verksamheter som utmärker sig inom socialt arbete.

Prisplaketten. Foto: Pelle Öbom

Datorspelsklubben var en av totalt 160 nominerade till ”The European social services awards”, som delas ut årligen. I år var temat ”Innovation for social change”. De nominerade var indelade i olika kategorier och Datorspelsklubben tävlade i kategorin ”Cities innovation for social change”.

”Ser det som ett kvitto på att det vi gör är bra”

På torsdagskvällen var det dags att kora vinnarna vid en prisceremoni Malaga, Spanien. Pelle Öbom, enhetschef, var där tillsammans med verksamhetschef Lena Lindblom och Tina Sjöström, stödassistent och spelledare.

— Det känns fantastiskt och jag ser det som ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Pelle. Jag vill också passa på att lyfta min medarbetare, som har exakt de egenskaper som behövs för den grupp vi jobbar med – att kunna skapa det förtroende som gör att ungdomarna vill komma tillbaka till oss. En annan viktig faktor är det stöd och uppmuntran jag upplever från alla runtomkring, från min närmsta chef men också från hela förvaltningen.

Läs mer om hur Datorspelsklubben jobbar i Vårt Göteborgs artiklar här nedan.