Hitta aktiviteterna i kalendariet. Gå på slimeworkshop, påskpyssla, prova pokemonjakt eller cirkusskola. Under påsklovet finns massor att göra för barn i alla åldrar.

Hitta påsklovsaktiviteter här: Göteborgs Stad kalendarium

Inga påsklovslediga behöver gå sysslolösa. Runt om i staden anordnas olika aktiviteter under lovet. Det finns till exempel något både för den som vill ha fart och fläkt, den som tycker om att uttrycka sig i skrift, och för den som gillar film.

Inför påskhelgen går det att göra sitt eget pyssel på flera ställen i staden. På Kulturhuset Kåken i Kålltorp kan både barn och vuxna ta chansen på skärtorsdagskvällen, 16.30–19, att dekorera sina ägg till påskriset. Ta med råa ägg. Färg och andra material finns på plats.

Skrivarverkstad i Biskopsgården
På långfredagen anordnas påsklovets första skrivverkstad på Biskopsgårdens bibliotek. Den riktar sig till barn mellan 9 och 12 år. Deltagarna skriver tillsammans, leker med ord och gör roliga övningar. Söndag 1 april är det skrivverkstad för lite äldre barn, 10–12 år. Även det på Biskopsgårdens bibliotek.

På Frölundabadet anordnas gratis intensivsimskola under lovet, 3–6 april, och i Askims simhall finns hinderbanan framme under stora delar av påsklovet.

Den som vill dansa kan besöka Backa Kulturhus onsdag 4 april för att prova Jallabina, en lätt dansträning med musik och rörelser hämtade från Mellanöstern. Passet är uppbyggt för att ge en balanserad träning för hela kroppen.

Mycket händer i Slottsskogen
I Slottsskogen är det aktiviteter 2–8 april. Bland annat äggjakt och pokemonjakt utan mobiltelefon.

I Göteborgs Stads kalendarium kan du hitta alla påsklovsaktiviteter. Tänk på att en del aktiviteter kräver föranmälan eller kostar pengar. Mer information finns under respektive aktivitet i kalendariet. Glad påsk!