Fabler och smyckekonstnärer från Nelson Mandela Bay kommer till Frölunda kulturhus på lördag. Utbytet mellan Göteborg och den sydafrikanska kommunen fortsätter att göra avtryck både här och där.

Just nu befinner sig fem kulturarbetare från vänorten i Göteborg för att dela med sig av sina färdigheter till framförallt skolor i Frölunda. På lördag är det dock dags för allmänheten att ta del deras dockteater och kurser i pärlsmycke-tillverkning.

Utbyter erfarenheter

– Vårt eget lilla bibliotek hemma i stadsdelen Gelvandale håller på att utvecklas till ett kulturhus,med bland annat konstskola och textilverkstad. Det har skapat arbetstillfällen till kvinnor som bedriver fantastiskt skicklig pärlsmycke-tillverkning i anslutning till biblioteket, säger Karlien de Klerk, projektledare i Nelson Mandela Bay Municipality.

Det är alltså några av dessa kvinnor som kommer till Frölunda kulturhus på lördag 5 april för att leda workshops med alla som är intresserade.

Fotnot:
Dockteatern startar klockan 13 i Lilla salen, fri entré (biljett hämtas i informationen). Den öppna smyckeverkstaden, för alla över tio år, hålls i gågatan mellan klockan 14 och 16. Tio deltagare åt gången, materialavgift 20 kronor.