Upprustning firas med fest. Mer grönska, lek och sittplatser önskade de boende runt Dr Fries torg i Guldheden. Nu har torget rustats upp, med bland annat nya sittplatser och en studsmatta. På lördag 14 maj blir det fest på torget.

Dr Fries torg stod klart 1953 och har sedan dess varit den naturliga träffpunkten i södra Guldheden. Ett unikt torg med tydlig 50-talsestetik, inspirerat av en italiensk piazza, med schackrutiga plattor och en fontändamm med skulpturen Fina Fisken av Palle Pernevi.

Men torget har blivit slitet under årens lopp och behövde bli mer tillgängligt. Park- och naturförvaltningen har ansvarat för en försiktig upprustning, där målet varit att bevara så mycket som möjligt av utseendet.

Dialog på loppis
Upprustningen bygger på önskemål som kommit in under en dialog som park- och naturförvaltningen genomförde tillsammans med stadsdelsförvaltningen vid loppisen på torget förra året.

Vanliga önskemål var alltså fler sittplatser, mer grönska och lek. Det har resulterat i en ny studsmatta med bänkar runtomkring och nya sittplatser ute på torget.

Och sedan en tid är allt klart. I samband med årets loppis nu på lördag blir det därför lite extra festligt på torget. Då blir det musik- och dansunderhållning från scenen med Swing Tarturo och Red Hot Mamas, medan West Coast Jitterbugs bjuder på dansuppvisningar. Programmet leds av konferencieren Harald Treutiger.

Häst och vagn
Hyresgästföreningen ordnar korvgrillning och lotteri till förmån för Barndiabetesfonden, med vinster skänkta från butikerna. Biblioteket har öppet hus och bokloppis och man kan ta en tur med häst och vagn runt torget.

Evenemanget, som pågår kl 10 – 14, arrangeras av Göteborgslokaler, Poseidon, Bostadsbolaget, Hyresgästföreningen, företagarföreningen Dr Fries torg samt park- och naturförvaltningen.