Resultat av musikbranschens utveckling. Liseberg höjer priset för konserter på Stora Scenen. Orsaken är det blivit dyrare att boka artister sedan det inte går att tjäna pengar skivförsäljningen. Den nya entréavgiften vid konserter är 295 kronor – då ingår fri entré till parken resten av året.

Livekonserter på Lisebergs Stora Scen har hittills ingått i Lisebergs utbud och inte kostat något extra. Nu ska det ändrats. Det är musikbranschens utveckling med sjunkande skivförsäljning som medfört att artister har blivit dyrare att boka.

– För att kunna fortsätta erbjuda underhållning av högsta kvalitet behöver vi därför justera prismodellen, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Från och med i år kommer entréavgiften kosta 295 kronor efter klockan 18.00 på konsertkvällar. I entrén ingår ett Lisebergskort, vars pris är just 295 kronor. Lisebergskort ger entré till parken resten av året.

Följer andras fotspår
Den nya prismodellen används redan på Gröna lund sedan några år tillbaka.

– Det här känns som en bra lösning där du fortfarande kan gå på en konsert till ett billigt pris, så länge du kan planera din ankomsttid, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Matinékonserter på Stora Scenen och konserter på Lilla Scenen berörs inte av den nya prismodellen, om de inte infaller samma kväll som det är konsert på Stora Scenen.

I sommar kommer bland annat Gwen Stefani, Tom Jones, Yusuf/Cat Stevens, Joel Alme och Jakob Hellman spela på Lisebergs Stora Scen.