Vinnare i nio kategorier. Bergsjögalan finns för att uppmärksamma och lyfta goda krafter i Bergsjön. I år arrangeras den för tredje gången. ”När man läser nomineringarna och vad folk har skrivit om andra blir jag stolt i mitt Bergsjöhjärta”, säger Talar Kirkor på Familjebostäder som är galans huvudsponsor.

Första upplagan av Bergsjögalan 2019 blev en riktig succé. Sandeklevshallen var fullsatt med invånare i alla åldrar som ville hylla vinnarna och uppleva musik och poesi av lokala artister. Förra året fick galan anordnas online på grund av pandemin.

– Nästa år hoppas vi verkligen att vi kan vara i Sandeklevshallen igen men i år blir det återigen online. Det blir lite som i Postkodlotteriet. Vi går hem till de nominerade och delar ut pris till vinnarna, säger Talar Kirkor, utvecklingsledare och chef för trygghetsgruppen på Familjebostäder.

Sänds på Instagram

 Galan direktsänds på Bergsjögalans Instagram – vilket fungerade felfritt förra året – både den 17 och 18 december. Pris delas ut i kategorierna: årets förening, årets folkbildare, årets kulturutövare, årets eldsjäl, årets business, årets idrottare, årets lärare, årets ledare och årets lyft. Dessutom delas ett hederspris ut. Vinnarna får en blomma och 2 000 kronor att göra något roligt för.

– Det är underbart att få uppmärksamma alla som gör ett fantastiskt jobb i området. Vi fick in över 200 nomineringar. En oberoende jury har valt ut fyra personer i varje kategori. När man läser nomineringarna inser man att Bergsjön är en talangfabrik, säger Talar Kirkor.

Bergsjöskolans rektor nominerad

Bland de nominerade finns bland annat Bergsjöns Studiecenter Läxhjälpen i kategorin Årets förening och Bergsjöskolans rektor Monzer al-Sabini i kategorin Årets folkbildare.

Klockan 16 på fredag och klockan 18 på lördag startar sändningarna av galan.