Inspirerade av Kortedala museum. 50-talets hemmafruideal, nylonstrumpor och Tilgmans keramik har inspirerat 17 tredjeårselever på Högskolan för design och konsthantverk. I morgon fredag 18 november ordnar de en pop-up-utställning på Forum på Kortedala torg.

Bland verken finns tuftade ullmattor, broderier, formexperiment med nylonstrumpor och tolkningar av keramikern Harry Tilgman.

-Tilgmans verk har ett symbolvärde för området. 1957 startade han Kortedalas keramikfabrik som samlade duktiga keramiker och blomstrade ända in på 60-talet, berättar Cecilia von Elern på kommunala bostadsbolaget Poseidon som förvaltar museilägenheten på Adventsvägen 1 i Kortedala.

Museet håller extra öppet fredag eftermiddag
Den som tar sig till Forum på Kortedala torg i morgon 18 november kan se fram emot en rolig blandning av uttryck och tolkningar med utgångspunkt från tidseran på museet.

– Det blir allt från övergripande betraktelser av 50-talsandan till konkreta parafraser av ting, berättar David Carlsson, universitetslektor och programansvarig för keramikkonst på HDK.

Kortedala museum, helt inredd i 50- och 60-talsstil har också öppet under fredagen mellan klockan 15 och 19. Det tar cirka tio minuter att gå från Kortedala torg, man kan också ta spårvagn 6, 7 eller 11 till hållplatsen Allhelgonakyrkan.

5C0A.jpg

Therese Lindroths formexperiment med nylonstrumpor.