Mycket musik väntar. Det blir en musiksommar i Göteborg med till exempel rekordmånga konserter på Ullevi, världsartister på Liseberg, spelningar i Trädgårdsföreningen och Way out west i Slottsskogen.

Det är ett brett utbud av konserter i Göteborg sommaren 2022. FKP Scorpio slår rekord i antal spelningar på Ullevi och det är ingen slump att konserterna läggs där. Niklas Westergren som är pressansvarig säger att Ullevi är Sveriges sommarvenue nummer ett med ett idealiskt läge mitt i staden.

– Att vi får slå rekord i sommar med tio Ullevi-konserter känns helt magiskt, vi längtar verkligen till att få starta med Laleh den 10 juni och avsluta med Håkan Hellström 27 augusti! Utbudet är stort, men också brett, säger han.

Fullspäckat utbud

I Göteborgs parker blir det också ett brett och stort utbud i sommar.

– Efter en lång väntan är det fantastiskt att få grönt ljus för att välkomna artister och konsertbesökare tillbaka till våra parker för en härlig musiksommar. Utbudet i år är verkligen fullspäckat där vi hoppas att alla ska hitta sin favorit och få en unik upplevelse i någon av våra vackraste parker Trädgårdsföreningen och Slottsskogen, säger Lisa Brunnström, planeringsledare evenemang på park- och naturförvaltningen.