Gör gatushow på Angeredsnatta. Fyra etiopiska nycirkusartister från Circus Debre Behran är just nu på besök på Angereds teater. Främst deltar de som instruktörer i en nycirkuskurs för ungdomar, men på torsdag den 26 maj bjuder de på gatushow för alla.

Samarbetet mellan Angereds teater och etiopiska scenkonstutövare har redan pågått i några år. Representanter från nycirkusen Circus Debre Behran har tidigare gästat Sverige och förra sommaren var nycirkuspedagoger från Angereds teater på plats i Etiopien.

− Vi på teatern har under flera års tid haft olika internationella kulturutbyten. Det handlar om att hitta nya uttryck och ta del av andra traditioner än det typiskt europeiska och svenska, säger Lisa Nowotny, som är producent på Angereds teater.

Den här gången är det fyra etiopiska nycirkusartister som deltar som instruktörer i den nycirkuskurs för barn och unga mellan 12 och 20 år som Angereds teater för tillfället håller i. I samband med Angeredsnatta gör de även ett uppträdande i Angereds centrum.