Matfestival i Kortedala. På lördag 26 oktober är alla välkomna till Short valley picnic – Kortedalas nya matfestival med extra allt. Då bjuds mat från hela världen, musikunderhållning, sportuppvisning, tävlingar och happenings för hela familjen. Festivalen är ett av de vinnande förslagen i Östra Göteborgs medborgarbudget.

– Vår ambition med Short valley picnic är att skapa ett kul event med roliga aktiviteter, där människor får tillfälle att mötas och smaka på mat från olika kulturer, säger Samir Cliff Gadré från Stampede, som är en av de föreningar som är med och arrangerar.

Proffskockar kommer att laga olika typer av vegetarisk plockmat som går att köpa för en billig peng. Att arrangemanget heter picknick innebär alltså inte att man måste ha med egen picknickkorg utan det är en ”global picknick” där man kan smaka mat från olika delar av världen.

Ett av tre förslag som genomförs
–  Vi hoppas att picknicken ska ge många möjligheter till möten samtidigt som du får chans att prova mat du inte har testat innan. Dessutom kan du titta på och prova roliga sporter, som till exempel MMA, fitness och Parkour, säger Samir Cliff Gadré.

Förra året var invånarna i Östra Göteborg med och påverkade hur en summa i en så kallad medborgarbudget skulle användas. Tre aktiviteter fick flest röster, Short valley picnic är en av dem. Arrangemanget genomförs av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg i samarbete med flera lokala föreningar i stadsdelen.