Stor jubileumssatsning inför 2021 och 2023. Med en kastad vattenballong tog Sveriges mest badsugna familj på fredagen det första ”badtaget” till det som ska bli Lisebergs Jubileumsprojekt. På södra parkeringen byggs ett upplevelsehotell och en inomhusvattenpark inför Göteborgs och Lisebergs jubileumsår 2021 och 2023.

– Det här ögonblicket har vi väntat på. Ännu är det många steg som återstår innan Jubileumsprojektet är verklighet, men detta är ett viktigt och väldigt synligt steg på vägen, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt.

Satsningen inleds med rivningen av Saabs gamla växellådsfabrik där det blir parkering för att ersätta Lisebergs södra parkering.

Istället för ett traditionellt spadtag fick familjen Wikberg, som korats till Sveriges mest badsugna familj med sin bild hemifrån badkaret, ta det första ”badtaget” genom en symbolisk vattenballongkastning.

– Vi hoppas att vi får vara med igen när vattenparken invigs. Vi vill göra den första bomben i poolen, säger pappa Andreas Wikberg.