Känd fotografduo i juryn. Göteborgs Stads målsättning att bli världens bästa stad när det regnar fortsätter. Nu i form av en fototävling på Instagram, där en vinnare belönas med en printad och inramad version av sitt tävlingsbidrag.

Satsningen Rain Gothenburg, som står bakom tävlingen, är en del av Göteborgs Stads 400-årsjubileum och syftar till att ta vara på regnets möjligheter, men också att rusta staden inför kommande skyfall och översvämningar.

– Vi vill få fram hur göteborgarna tänker kring regn och framförallt kopplat till upplevelsen vid regn. Vi vill ha mer intressanta, kreativa regnbilder kring Göteborg och när tolkningen får vara fri kommer också de bra idéerna fram. Syftet är att göteborgarna själva ska få bidra med sina tolkningar av staden när det regnar, säger Jens Thoms Ivarsson, konstnärlig ledare för Rain Gothenburg, i ett pressmeddelande.

Pågår till 31 mars
Tävlingen inleds i dag fredag 14 februari och pågår till den 31 mars. Då kommer en jury som bland andra består av Göteborgsbaserade fotografduon Sarah Cooper och Nina Gorfer att utse de tio bästa bilderna. Därefter kommer en omröstning för att utse en vinnare – ”Folkets regnbild” att genomföras på Rain Gothenburgs Instagramsida.

Vinnaren av ”Folkets regnbild” får en printad och inramad version av sitt tävlingsbidrag.