För unga som vill göra en egen podd Sugen på att göra en egen podd? Välkommen till ungdomssatsningen Fängelset i Härlanda – där finns studio, mixer, mikrofoner och hörlurar. Det är bara att köra i gång.

– Vi märkte att det fanns ett stort sug bland ungdomarna att lära sig göra podd. Och det är ju egentligen ganska enkelt. Så vi skaffade den utrustning som behövs, säger Jörgen Ståhl från ungdomssatsningen Fängelset.

På plats finns nu en poddstudio med en mixer, fyra hörlurar och fyra mikrofoner. Mer behövs inte. Och tekniken är enkel att lära sig enligt Jörgen.

– Häromdagen var det ett gäng här och premiärprovade studion. De var igång på några minuter, berättar Jörgen.

”Du bestämmer själv vad podden ska innehålla”
Podd har blivit ett vitt begrepp och omfattar i dag nästan vad som helst som spelas in och läggs upp där poddar finns. Genom studion får fler möjligheten att testa och att göra sin egen podd.

– Det fina med poddar är att tekniken är enkel och att Format och innehåll är fritt. Du bestämmer själv vad podden ska innehålla och hur den ska bli, säger Jörgen Ståhl.

Den som är intresserad tar kontakt med Jörgen på ungdomssatsningen Fängelset för att boka en första träff.

– Så fort man hör av sig bokar vi ett möte, kanske man är igång redan samma kväll, säger Jörgen.

Den som fastnar för poddandet kan sedan få tillgång till studion när den vill. Fängelset har nämligen öppet 24 timmar om dygnet genom passerkort som kvitteras ut.