Emil Jensen och alla andra musiker till trots – på Picknickfestivalen i Kålltorp är det filten som är det största dragplåstret.

Fri entré, inga avgränsningar, massor av möten – Picknickfestivalens nyckelord är desamma som när den för fem år sedan körde igång i liten skala.

– Den gången var det några tjejer och killar på Kålltorpsskolan som ville göra något positivt efter en rad incidenter i stadsdelen, säger Sebastian Malcus i föreningen Vi på filten.

6364.jpg
Även om välkända artister som Emil Jensen och Almedal står på scenen är det mötena på Apslättens stora gräsmatta som är själva hjärtat i festivalen och filtarna så många att nya möten är ofrånkomliga.

Nästan som en amfiteater

– Apslätten är en perfekt plats nära Kålltorps fritidsgård – nästan som en amfiteater med lagom lutning för att man ändå ska kunna breda ut sin filt och sitta bekvämt, säger Sebastian Malcus.

Vi på Filten är ännu efter fem år en ideell förening som efter varje sommar hämta andan och satsar mot nästa festival. Så småningom skulle man gärna vilja ta ännu fler initiativ – arrangera fler filtmöten året runt.

Förra året kom mellan 5000 och 6000 besökare till Picknickfestivalen, men i år tror arrangörerna att det kan bli ännu fler:

– Kanske rent av upp emot 8000, gissar Sebastian Malcus.

7EFC.jpg

Förra året kom mellan fem och sex tusen besökare. I år blir de kanske ännu fler.