Så blir du poolklar i simhallen! Höstlovet är runt hörnet och det betyder många besökare i Göteborgs Stads simhallar. För att få alla badsugna att tvätta bort smuts från kropp och hår innan de hoppar i bassängen visar idrotts- och föreningsförvaltningen en animerad film om hur du blir poolklar.

Under höstlovet är det extra många besökare i simhallarna. Därför passar Göteborgs Stad på att i en animerad film berätta hur du tvättar dig på rätt sätt. Filmen kommer att visas på de digitala skärmarna i simhallarna och budskapet är enkelt.

Klä av dig naken, tvätta kroppen med tvål och håret med schampo och sätt på dig rena badkläder (utan underkläder under) – så blir du poolklar.

– När man inte tvättar sig noga innan man kliver i bassängen hamnar rester av smuts, smink, hudkrämer och hårprodukter i vattnet. Då blir vattenkvalitén sämre vilket gör att vi behöver använda mer klor i bassängerna. Klor irriterar luftvägarna och kan svida i ögonen och på huden. På ett humoristiskt, enkelt och lättsamt sätt visar filmen hur man ska göra sig poolklar, säger Annette Hägnemo, samordnare bad på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

Fler aktiviteter för renare badvatten

Förutom filmvisningen kommer idrotts- och föreningsförvaltningen under höstlovet att lyfta begreppet “Bli poolklar” på fler sätt i Göteborgs Stads simhallar.
Det kommer finnas en rithörna där barnen får rita hur man ser ut när man är smutsig respektive ren, det delas ut nyckelringar och informeras via högtalarna om hur man tvättar sig på rätt sätt.

Besökarna kommer också kunna kasta ärtpåse i hål. Hålen sitter på de platser på poolklar-gubbens kropp där man behöver tvätta sig extra noggrant innan man hoppar ner i vattnet.